×

Om / About

 • 2024
 • 2023
 • 2022
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • Bromma behövs till annat!

  4 mars 2008

  Alltså jag är chockad när jag läser att majoriteten av boende i västerort är för att Bromma flygplats behålls som den är. Jag förstår inte. Inte alls. Det går bara inte.

  Själv är jag uppväxt i Vällingby och hade brommaflyget över mitt radhus konstant i 18 år innan jag flyttade hemifrån. Mina föräldrar klagade hela tiden på brommaflyget. Grannarna också. Och på den tiden gällde det bara bullret.

  Idag är det inte bara bullret som är ett argument för nedläggning. Faktum är att man behöver inte ens plocka fram klimat-snacket ens, för i dagens Stockholm råder helt galen bostadsbrist. För att lösa den bristen måste man bygga bostäder och var vill folk bo nuförtiden? Jo, centralt, och inte hundra mil från city. Skulle man frigöra ytan där Bromma flygplats ligger idag skulle många många många bostäder kunna byggas.

  Okey, sen har vi ju den där lilla grejen som nu mera går under namnet ”klimatet”. Alla vet hur det ligger till idag. Jag orkar inte gå in på hur åt helvete allt är, men en sak är säker och det är att vi måste dra ner på flygandet. Eftersom vi redan har en flygplats (Arlanda) 20 minuter från stan (med miljövänligt tåg) finns det ingen anledning att ha kvar Bromma. Förhoppningsvis sjunker även flygresenärerna i antal vilket också är ett argument för att vi inte behöver två flygplatser.

  När Axén Olin drar till med valsen (i dagens debatt i kommunfullmäktige)

  ”- 50.000 bostäder genererar 30.000 bilister som åker till arbetet varje dag. Det blir 60.000 om dagen och på en månad blir det 1,2 miljoner resor till och från Bromma.”

  Ja, då börjar jag undra vad hon har innanför pannbenet. Är det så att hon menar att man inte ska bygga fler bostäder alls? Eller hade hon tänkt att vi skulle bygga bostäder längre ut, så att det blir ännu fler och längre bilresor pga att man inte kan hålla igång kollektivtrafik så långt ut i glesa förorter? Herregud!!

  Och det där med ett incitament köper jag inte. Vad skulle det göra skillnaden om vi stängde Bromma? Vi har ju fortfarande kvar Arlanda där man kan träna på energisnåla inflygningar och annat bullshit.

  Fan va lack jag är. Lägg ner skiten, NU!

  Och styr sen upp området ordentligt, ungefär så som man visioniserar i Stockholm at Large. Ingen keffig förort eller halvdan sjöstad. Läs boken.

  2 kommentarer

  1. Vilken intressant blogg!

   Självklart skall Bromma flygplats bort den ligger ju alldeles för nära stan.Att Bromma skulle behövas läggas ner har också betydelse för hur politikerna agerar i rikets andra större stad – Göteborg.För här har vi Säve flygplats som visserligen ligger ute på Hisingen och det inte särdeles centralt.Men för de som bor i området och även de som bor mer centralt på Hisingen tvingas ständigt höra dånande flygplan ett par hundra meter upp ovan villataken.
   Utan Säve flygplats så skulle hela Hisingen kunna bli mer intressant för utbyggnation av bostäder.

   /Mikael i Göteborg 2008-03-18, 00:45

  2. Greetings to all, I consider myself a fan of good articles, this blog is very good, has a great personality, is very original, very comprehensive, usually has very good features, for that reason I will recommend to my friends, I think when you find a good article must be shared.

   /Chanel replica 2010-12-07, 16:14

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *