×

Om / About

 • 2024
 • 2023
 • 2022
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • Det är tråkigt att vara sjuk

  16 maj 2007


  Det är tråkigt att vara sjuk. Speciellt när ens symptom är så konstiga. Först är jag förkyld i nästan en vecka. Större delen av tiden orkar jag inte gå i trappor och orkar bara vila. Äter ordentligt med mat. Sover mycket. Äter vitaminer, mineraler, frukt och grönt. T.o.m. echinacea-brus. Går till läkaren och han säger att det inte är något fel på mig alls, den feber jag trodde jag hade, var bara 36.2°. Han säger att jag kan träna så fort jag känner mig lite bättre då inga fel hittats. Så jag tränar, eller tävlar, springer tävlingen på söndagen (haningeträffen) och jag maxar på såklart eftersom det är tävling, men märker att det inte går så värst fort ändå. Måste stanna och gå ganska ofta. Dagen efter vaknar jag upp ont i halsen igen. Så jag väljer att avstå träningen på tisdagen för att jag ville bli helt frisk först. Dagarna går. Vilar vilar vilar. Blir inte bättre. Dricker lite vin på fredagskvällen för jag behöver ju komma ut lite också! Tar det lugnt på lördagen. På söndagen åker jag ut till mina föräldrar. På vägen ut får jag lite ont i magen, och några timmar senare där ute kommer febern rusandes. Jag blir sjukt trött och får skjuts hem. 38.3 visar termometern. Några timmar senare börjar jag kräkas och spyr väl upp någon liter linsgryta som jag åt till lunch. Går till läkaren på måndag morgon och får ta ett blodprov. Han säger att jag har något virus och att det enda jag kan göra är att vila. ”men jag har ju gjort det i två veckor??” Spelar ingen roll. Febern går ur efter någon dag men med aptiten är det värre sedan jag spytt. Orkar mest med lite frukt och flytande saker så som yoghurt. Promenerade till tävlingen igår och märkte att jag inte kan gå fortare än 100-åriga haltande gubbar. Kroppen klarar inte mer. Är fortfarande lika trött/svag idag. Som extra bonus har jag idag fått ett härligt munsår. Hur och när ska det här sluta?

  Sen igår har jag börjat surfa på nätet och leker hemmadoktor. Har läst massa om hjärtmuskel/säckinflammation, twar och andra roliga symtom och förkylningsliknande sjukdomar.

  Vad gäller inflammation av hjärtat så kan man ha smärtor kring hjärtat m.m. och det har jag lite då och då men inte så mycket, och jag vet inte om det är gamla men från mina flimmerperioder. Samtidigt så skuttar det till lite då och då, men det kan också vara gamla flimret som gör det.

  Hur som helst så är jag så jävla trött på det här och vill bli frisk. Framförallt vill jag veta exakt vad det är som är fel på mig och att det borde finnas något att göra åt saken, mer än bara vila, för det är det enda jag gjort nu i över två veckor!

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *