×

Om / About

 • 2024
 • 2023
 • 2022
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • Vinterserien 2 mars

  9 mars 2008

  hellasgarden_ok_route2.jpg

  Banan var väl ungefär 5 km och min distans blev (enligt GPS:en) 6,3 km.

  1-2
  Följde branten och tog sedan sikte på nästa höjd med småbranterna. Stötte på Karin som var på väg ut från kontrollen så fick lite hjälp på så sätt. 1.58

  2-3
  Drogs lite åt väster av någon anledning. När jag kom ut på stigen insåg jag att jag inte ville springa rakt genom alla kärren eftersom det var så sjukt blött. Gav mig av lite åt öster för att sedan följa höjderna bort mot kontrollen. En gubbe skulle precis ta kontrollen har jag för mig så han fick vara min ”sista säkra”.

  3-4
  Brände ner så fort jag kunde till stora stigen där jag var för otålig för att springa runt så jag brakade på rakt igenom och det gick faktiskt riktigt bra! Följde stigen till stora böjen och gav mig sedan upp på berget. Såg några blåvita orienterare lite ner åt väster så jag drogs mot dem. Skulle jag aldrig gjort för rätt som det var insåg jag att jag hamnat nästan nere vid stigen och branterna. Ugh! Vänder om och hittar kontrollen ganska lätt. Dagens första bom. Fan. Skulle inte bli den sista. Tid från 2-4: 8:35

  4-5
  Jag har ofta problem med riktningen när jag ger mig iväg från en kontroll. Hetsar lite. Från fyran blev det lite konstigt eftersom jag kommit från fel håll till den. Det ledde till att jag gav mig av 90 grader fel från kontrollen och när jag passade kartan började jag passa den uppochner vilket gjorde att jag drog mig ännu mer norr ut. Sen upptäckte jag att jag sprang åt helt fel håll och vänte om. Hamnade på fel höj som jag följde. Just då hade jag ingen aning om exakt var jag var. När jag kom fram till kraftledningen insåg jag hur snätt jag kommit och fick parera det. Kom ner till femman helt perfekt men trodde att det skulle vara punkhöjden och inte sänkan. Såg ingen kontroll så jag drog först en sväng till öster och sen förbi den igen en bit åt väster tills jag insåg att det måste vara den punkthöjden. När jag kom fram till den igen låg kontrollen nedanför i sänkan istället… FAN. 3:50

  5-6
  Bra vägval. Bra kontrolltagning. Ville inte ge mig ner rakt söder ut där det var platt eftersom jag tänkte att det kunde vara för blött. Istället sprang jag en bit på stigen österut och vek sen av när för att följa åsen sydöst. Kom fram till stigen och följde den hela vägen tills jag vek av och sprang upp och spikade igen kontrollen. 4:02

  6-7
  Gick lite väl mycket åt norr. Tänkte springa ovanpå höjden hela vägen, men det blev ändå rätt så bra. 2:02

  7-8
  Kontrakurs igen. Gav mig tillbaka norr ut för att sen landa på stigen. Fattade inte att det var den stigen utan trodde jag följde branterna på något vis. Höll kartan uppochned igen en stund och blev väldigt snurrig. Tills jag kom fram till stora stigen där jag först tänkte: åh nej stora stigen nu måste jag springa tillbaka, men sen kom jag på, hey, jag kan ju ta den nästan hela vägen fram till kontrollen, och gjorde det. Dålig väg men bra kontrolltagning. 1:45

  8-9
  Det fanns ett till vägval som kanske kunde vara snabbare och det var väster om hela berget (utanför kartan) runt, men jag såg inte det vägvalet utan lubbade fram till berget. Uhuh. Nu var jag så trött att jag bara lät benen rulla på utan att tänka men jag hade tur som kom ganska bra, fick runda branten för att få så lite kärr som möjligt på vägen upp till sista höjden innan stenen, som jag tyckte låg mycket längre ner i backen än hur det såg ut på kartan. 4:45

  9-10
  Följde stigen runt och fram till djävulsbacken som jag nu mera kallar den. Fyfan vad jobbigt det var att ta sig upp där. En snubbe framför mig sprang hela backen upp. Jag kunde bara gå och fick stanna då och då för att jag var så anfådd. Hur fan orkade han? Well, när jag väl kom upp på berget såg han helt förvirrad ut och jag sprang om. Kanske hade han långa banan? Sprang över åsen fram till surdraget där det visst var en liten brant jag fick hoppa ned för. Sen följde jag höjden bort mot kontrollen. Inga problem. 4:50

  10-11
  Kändes bra. Vid stenen kom jag ikapp tre Enskede-tjejer som sprang ihop. Av någon anledning tappade jag koncentrationen strax efteråt (kanske för att jag ville springa ifrån dom extra fort) och helt plötsligt hade jag ingen som helst koll på var jag var. Hade jag bara fortsatt rakt fram hade jag spikat kontrollen, men allt såg så konstigt ut i området så jag tänkte, hmm jag kanske har kommit för mycket åt öster? och gav mig av väster ut. Sen upptäckte jag kärret och chansade på att jag var rätt och vek av åt öster igen. Japp där var den och där var även enskedetjejerna igen. Fan! 3:26

  11-12
  Nu var jag förbannad och brände på allt vad jag hade för att slippa se enskede en gång till. Det var en bra taktik. Spikade. 1:10

  12-13
  Körde på norrut utan att riktigt ha någon koll men jag orkade inte bry mig så jag bara sprang på. Blev förvånad när det kom ett till berg efter det första. Eh dags att kolla lite på kartan.. men det gick bra. Över berget och sen ner till diket. pang på. 3:16

  1 kommentar

  1. […] Entries (RSS) and Comments (RSS) Powered by WordPress and Lucky Themes – WordPress Themes …oskarlin Blog Archive Vinterserien 2 marsVid stenen kom jag ikapp tre Enskede-tjejer som sprang ihop. Av ngon anledning tappade … var jag […]

   /enskede 2010-04-03, 00:21

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *