×

Om / About

 • 2024
 • 2023
 • 2022
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • Centrumsöndag 16 mars 08

  16 mars 2008

  Centrumsöndag 16 march

  Solig och fin dag i Nackareservatet. Peter Hemmingsson hade lyckats göra en ritkigt klurig bana. Eller, den var nog ganska lätt, det var mig det var fel på. Det gick att hålla ganska hög fart hela tiden idag men tyvärr blev det alldeles för mycket tid lagda på två kontroller. 58 minuter på 7,3 km.

  s-1
  Elljusspåret upp.

  1-2
  Här fanns det tre möjligheter. A. Vänstervägval på något vis. B. Rakt fram. C. Högervägvalet på stigen. Fredrik gick vänster, Jonas gick rakt på och jag gick höger. Kärret var väldigt bra att kuta i, åtminstone på stigen. Wroom!

  2-3
  Följde stigen ner till golfbanan och vek av genom snår och gamla schaktmassor fram till kontrollen. Inga problem.

  3-4
  Bestämde mig för att gå vänstra vägvalet och springa på övre stigen bortåt för att sedan vika av och korsa nästa stig. Var inte så klar i skallen och trodde att jag kommit ut mycket högre upp på stigen än jag egentligen var. Sprang fram tills stigen skulle svänga höger och vek av där. Problemet är att jag var vid helt fel högersväng vilket gjorde att jag hamnade alldeles fel. Såg flera öppna kärr som jag inte lyckades läsa in mig på. Tillslut såg jag körvägen ett par hundra meter söder om mig och insåg att jag kommit heeelt snätt. Virrade omkring norrut och hamnade tillslut vid röset (som var utanför kartan, hade vikt bort den biten) och kunde äntligen läsa in mig och bränna bort till kontrollen. Fan vad irriterad jag var.

  4-5
  Blåste på rakt sydväst med sikte på att inte komma ner för långt till höger och branterna. Gick bra. Kutade lilla stigen och korsade den större och hej vad bra det gick! Passerade kontrollen på ett par meters avstånd utan att se den eftersom jag trodde jag inte var riktigt framme än. Sprang runt och virrade och fattade ingenting. Såg stora kraftledningen på avstånd och förstod på ett ungefär var jag var. Vek av och hittade skärmen. – Vafan, här har ju jag varit?

  5-6
  Tog den diffusa stigen bort till den större som jag korsade och tja inga problem.

  6-7
  Stack tillbaka ner till stora stigen och över bron och sedan upp direkt till vänster.

  7-8
  Jag tror mitt GPS-spår visar fel för jag tror jag sprang på den högra av de två stigarna. Stötte på Fredrik uppe vid korsningen av vägen. Han tog det lugnt.

  8-9
  Full rulle på stigarna. Kom ner bra i sänkan och kom fram perfekt. Såg aldrig kontrollen vid branten och trodde att det kanske var höjden, men hittade inget där heller så jag sprang vidare mot nästa kontroll.

  9-10
  Tog stigen höger om kullen. Den var snabb och skön. När jag väl vikit av från den började jag svaja lite i riktningen och kom lite snätt. Jag var faktiskt uppe och snuddade vid höjden till höger innan jag vek av mot kontrollen. Kom till fel brant först.

  10-11-12
  Elljusspår, väg elljuspår osv

  12-m
  Tänkte springa vänster och mellan de två höjderna för att hamna vid SOL:s klubbstuga. Istället fick jag för mig att gå 90° höger och hamnade helt fel fast det spelade ingen roll.

  Joel spöade mig med fem minuter ungefär. Jag var snabbare än honom på alla sträckor förutom bom-sträckorna där jag hade dubbla tiden typ. Darn!

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *