×

Om / About

 • 2024
 • 2023
 • 2022
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • Haningeträffen medeldistans

  14 april 2008

  Haningeträffen medeldistans

  Fin tävling i fult väder. Regn och plus tre grader ungefär. Kom för sent till start men efter lite hopp över fållorna kom jag iväg i tid iallafall. Men det gick ganska bra i skogen. Fick några svackor rent fysiskt lite då och då men orienteringen gick helt ok.

  S-1
  Man sprang ut från väster om startpunkten så det var lite crazy att göra 100° kursändring direkt från start, men det gick bra. Svajade lite fram på berget men gick på kontrollen perfekt.

  1-2
  Följde berget bort. Inga problem.

  2-3
  Samma sak, utmed berget. Kom i kapp snubben som startade före mig vid trean.

  3-4
  Sprang tillsammans med honom till fyran, han höll lite snabbare tempo än jag klarade.

  4-5
  Kom iväg först och ledde oss lite snätt åt höger men såg kontrollen och tog den först ändå.

  5-6
  Snubben drog på i full careta så det var bara att hålla i hatten och hänga med. Ingen svår orientering direkt. Efter kraftledningen drogs han för mycket åt höger och jag följde med, men bara en liten bit för jag insåg att vi passerat beståndsgränsen. Vände tillbaka och tog kontrollen. Yes, nu låg jag före honom.

  6-7
  Pang

  7-8
  Började bli lite seg. Uppför. Men spikade ändå.

  8-9
  Tappade fokus. Först gick skosnöret upp och sen sprang jag åt fel håll. rakt norrut istället för väster. Fick stanna och fundera över var jag var när jag kom ner på stora stigen. När jag insåg vad jag ställt till med var det bara att lubba den väster ut. Var lite osugen på att braka igenom alla grönområden den raka vägen så jag valde att följa kraftledningen bort. Svängde av på ett halvbra ställe där det var väldigt småkuperat och jävligt. Blev nästan promenadtempo fram till stigen. Sprang upp för berget och blev lite osäker på toppen och fick sakta in. Det var bra för då ökade skärpan och jag tog kontrollen bra.

  9-10
  Trött, men sprang på ändå. Hörde att det var lite folk framför mig i skogen men såg dem inte. Upptäckte nu i efterhand på runoway att det var ett koppel om tre löpare varav en var han jag sprungit med tidigare. De hade alltså tagit smartare vägval mellan åttan och nian. Fan.

  10-11
  Gick bra. Full rulle, men tyvärr vek jag upp lite för mycket åt vänster precis innan kontrollen och hamnade i fel sänka och kärr. Insåg misstaget och vek av och tog den.

  11-12
  Två möjligheter. 1. springa ovanpå berget och slippa så mycket höjdskillnad, eller 2. springa utmed berget och sen klättra. Jag valde alternativ 2 och det var jävligt skönt (nedför) tills det var dags att klättra. Fyfan.

  12-13
  Inga problem, följde sankmarken bort.

  13-14
  Följde berget bort och rundade den högsta punkten.

  14-15
  Stämplade samtidigt som en sillstrypare tror jag. Han sprang alldeles för fort för mig så jag valde ett annat vägval runt berget. Det visade sig vara ett smart drag för när jag började närma mig kontrollen låg han bara några steg före mig!

  15-16
  Drog iväg före snubben och en annan dök upp och fick häng på mig. Det skulle de aldrig gjort för jag blåste iväg lite snett och kom till fel sankmark. De andra drog upp mot kontrollen men med lite fel vinkel. Jag insåg exakt var jag var och sprang upp och tog den utan att dom såg mig. Yeah.

  16-17
  Bara sprang åt det hållet speakern lät från.

  1 kommentar

  1. teşekkür ederim yorumu türkçe yapıyorum umarım yayınlarsınız iyi çalışmalar ve sitenizi sürekli takip ediyorum

   /travesti 2010-05-09, 15:57

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *