×

Om / About

 • 2024
 • 2023
 • 2022
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • Lång-KM 08

  18 juli 2008

  Lang-KM

  Lång-KM nere i Lissma. Fin bana ritad av Joel Berring. Kom tvåa, trots jordens bom på tvåan.

  S-1
  Valde att springa runt då jag antog att mina vader skulle behövas en hel del under detta lopp.

  1-2
  Jag vet inte vad jag sysslade med, men av någon anledning drog jag mig lite för långt till höger. Planen var att försöka gå på strecket för att sen läsa in mig på de stora kärren och sen gå upp i sänkan, men efter att ha sprungit jävligt länge utan att jag kände igen mig alls fick jag lite panik och började jogga runt och leta efter någonting som kunde stämma överens med kartan, men tyvärr gick det inte alls. Bestämde mig för att göra det som jag alltid sagt åt nybörjarna i klubben då man känner sig lost: ”gå rakt åt ett väderstreck och försök fångas upp av en tydlig ledstång”. Jag gav mig av söder ut för att förhoppningsvis stöta på något som jag kunde läsa in mig på. Tillslut hittade jag en stig som gick i öst-västlig riktning. Till en början fattade jag inte alls vilken stig jag var på och isåfall var på stigen men tillslut kom jag fram till ett ställe där stigen korsade ett dike. Hoppades att jag hittat rätt korsning på kartan och isåfall skulle kontrollen bara ligga en bit norrut. Japp, det stämde. Men herregud, jag tror det tog minst 20 minuter att gå från ettan till tvåan. Pinsamt!! Jag måste ha bättre koll på riktningar!! Det visade sig att jag t o m varit utanför kartan under min detour. Fick scanna in en annan äldre karta och foga ihop med denna för att gps-strecket inte skulle åka vilse.

  2-3
  Inga problem. Dock kändes det inte riktigt som om kartan inte stämde överens med omgivningen, alltså dåligt karterat. Då jag scannat in en gammal karta jämförde jag de för att se om skillnaden var stor och hey den var ju jävligt stor! Det ser ju ut som två helt olika områden. Stenar är på olika platser m.m. helt galet!

  Första bilden är den nyritade och den andra är den gamla. Lägg märke till att jag hade röset som kontroll tidigare.
  ny.jpg gammal.jpg

  3-4
  Eftersom mitt självförtroende var i botten pga megabommen tidigare vågade jag inte gå rakt på utan sprang runt på vägen istället. Inga problem.

  4-5
  Lite risig terräng men det gick bra.

  5-6
  Kalhygget hade transformerats till ett grönområde så jag tappade riktningen lite och sprang lite för mycket till höger i början. Ville ut till stigen mycket tidigare. Sprang den och vek av och följde åsen ner.

  6-7
  Höll vänster för att få lite löpning på vägen innan kontrollen.

  7-8
  Inga problem.

  8-9
  Hängde med på kartan hela tiden för att inte klanta mig som till tvåan. Tydliga ledstänger som kärr osv på vägen.

  9-10
  Inga direkta problem. Passerade storstenen och visste då exakt var jag var. Gick dock upp någon höjd för tidigt till kontrollen. Blev lite stressad av att jag kommit ikapp Fredrik.

  10-11
  Nemas problemas.

  11-12
  Vet inte varför jag sprang som jag gjorde…

  12-13
  Upp igen. Ugh.

  13-14
  Eftersom det skulle springa runt lösa schäfrar på tomten blev detta område förbjudet område strax före start, så det var bara att runda hela skiten. Sprang utmed gärdeskanten. Segt att behöva ge sig upp i skogen direkt. Hade lätt sprungit runt annars.

  14-15
  Nu var det bara att plocka fram de sista krafterna och inte tappa riktningen. Kom lite till höger ut på vägen men det var inte så farligt.

  15-16
  Spurten var väl inget att hurra över men som sagt, jag kom tvåa, trots meeeeegabomen.

  3 kommentarer

  1. Saying thanks will not just be sufficient, for the tremendous lucidity in your writing.

   /Louis Vuitton 2010-11-21, 02:29

  2. oh,i can’t agree with you,i think he will.

   /Pearl Pendant 2010-12-25, 11:36

  3. Awesome. Thank you!!

   /Pink Pearl 2010-12-30, 09:05

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *